Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deníček vrhu A

2. 4. 2013

Odkaz na fotky od kamarádky Kamči Tajovské. Kami děkujeme.

kamcataj.rajce.idnes.cz/2013-05-01_Jessie_stenatka

 

9. 6. Všichni tři kluci už jsou u nových majitelů. Přejeme jim hodně zdravíčka, štěstíčka a ať s novými pánečky zažijí spoustu krásných chvil a srandy.

Jessinka po nich truchlí a drží smutek. Po tom co odešel Apollo, tak si od nás nechtěla vzít ani piškot. Zkusila jsem jí ho hodit a ona ho sebrala, donesla a vyplivla. Myslím, že byla první pes, který aportoval piškoty. Ale snažím se ji přivézt na jiné myšlenky, jeli jsme spolu domů na baráček a už si zase začíná hrát.

 

dscn1291.jpgy-9u9-4y7hfxxl_ackismvjpwduynxskvahqabto0h02dmvueenrtztr_m1adwr5fqmwhws.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.5. Tak kluci už mají zbaleno. Dneska už Aťánek bude spát u nových majitelů.
Kluci dostanou na cestu trochu granulí, DVD s videi a fotkami, hračky a deku na které spolu spávali.

cestovni-balicek.jpg

 

30. 5. Další videa z venku. :-)

 

28.5. Dneska Athos poznával "Brno". :-) 
Společně s mamčou se vydal na cestu do parku, kde spolu zkoumali nová místa.
Původně se mu tedy moc nechtělo, to asi kvůli obojku, ale nakonec cupital vedle maminy. A šli docela rychle. Až jim panička nestačila. :-)


dscn0132.jpg dscn0133.jpg

Zítra takhle půjde Amigo a Apollo.


 

27. 5. Tak v pauze mezi učením jsem vyrobila další videa. :-)

 

25. 5. Tak dnešek kluci celej prospali, lumpačení dá zabrat. Od 20:00 do 22:00 dávali najevo, že jsou štěňata posedlá hraním. Celou dobu se přetahovali o hračky a nebo se mezi sebou jen škádlili. Potom si každý zalezl na své oblíbené místo a usnuli. Amigo má místo před pelíškem, Athosovo je v pělíšku no a Apollo má místo u dveří. Čumákem se většinou opírá o dveře, takže každý kdo chce sem vejít v noci, tak si musí dávat pozor, aby se Apollo moc nebudil. :-)

dscn0087.jpg

dscn0089.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

24. 5. Dnes jsme byli na vyšetření očního pozadí nepřímou oftalmoskopií a všichni tři kluci mají oční pozadí bilaterálně bez nálezu patologií CEA.     :-)

 

23. 5. Lumpíci spolu skotačí a hrají si s hračkama. Už honí míčky, nosí v tlamičce aportky. Každé ráno už čekají u postele až se probudíme a koukají na nás. :-) Radostně nás vítají u dveří a při hrách na sebe s maminkou štěkají. Každý s sebou do svého nového domova dostane deku s pachem maminky a nějaké oblíbené hračky. Kupodivu se z pelíšku, kam jsme deky dali, stalo asi nejoblíbenější místo.

 

p5220180.jpgp5220178.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21. 5. Tak dneska jsme byli na čipování a kluci už mají vystavené pasy. A o víkendu jsme socializovali o sto šest. Jeli jsme autem a zvládli jsme to skoro bez nehody ( Amigovi se udělalo špatně asi deset kiláků před cílem ). A pak jsme šli s prckama poprvé ven. Rozkoukali se raz dva a moc se jim to líbilo. Hráli si s maminkou a mezi sebou navzájem, ale byla to dřina....a pak spali jak dudci. No a ještě poznali dva "veliký" psy. :-D

 

dsc_0006.jpg

p5180072.jpgp5180084.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16. 5. Dneska jsme byli na prvním očkování a zítra pojedeme na výlet a půjdeme poprvé ven. :-)

 

Ještě jedno video, kde je vidět jak lumpíci řádí, ale taky jak už za náma hezky běhají.

 

První socializační video :-) Seznámení s Gusťou ("zakrslým" králíkem). Probíhalo to celkem v klídečku. Akorát když Athos začal Gusťu kousat do uší, tak se mu to už nelíbilo.

 

13. 5. Kluci se spolu už pěkně perou a čas od času už se zapojí i Jessie, většinou se ale jen nechá tahat za uši a ocas.

p5130793.jpgp5130794.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. 5. Máme šest týdnů!!! Byli jsme u paní veterinářky na kontrole a potřetí jsme odčervovali. Tentokrát už práškem. :-) Lítáme jak draci, milujeme všechno co šustí a co se dá kousat. Lidskou smečku pravidelně o půl páté ráno budíme, vždyť přece ranní ptáče dál doskáče. :-) Zajímavé je, že se to těm našim dvounoháčům vůbec nelíbí.

 

8. 5. 
Co jsme dneska zažili.

Amigo: Tak dneska jsem všem dokazoval, jaký jsem ranař. Bráchové se na mě naráz vrhli, sice mě svalili na záda, ovšem mně se podařilo z jejich sevření dostat. Potom jsem jim to pěkně spočítal a Athose jsem kousnul do ocasu.

amigo.jpg

 

Athos: Já jsem dnes vedl výpravu do kuchyně, kde bylo plno lidí a jeden z nich mi dal uzel. Okamžitě jsem se ho snažil roztrhat, ale mamka mi v tom chtěla zabránit. Sice se říká, že se má poslouchat, ale když jde o uzel, tak neznám bratra. Na mamku jsem zavrčel, kousl. Samozřejmě jsem to neměl dělat, protože jsem to hned schytal.
athos.jpg

 

Apollo: Já jsem dnes dokázal, že přes vlídnou povahu se nejdál dostanu. Zatímco bráchové se pokoušeli a kousali mé lidské spolubydlící do palcu od noh, tak já jsem se přes lýsání dostal do náruče, ve které jsem se měl jako v pohádce. Hladili mě po napapaném bříšku a já si jen podřimoval.
apollo.jpg

 

Jessie: Ti moji raubíři mi dávají zabrat, proto jsem byla docela ráda, že mě Klára vzala na procházku. A když jsem se vrátily, tak ti tři tak hezky spinkali. :-)
spici.jpg


 

5. 5.

Dnes jsme fotili z boku. Ale byla to fuška... :-) A kluci dneska nosili přes den obojek a zvykli si docela za chvilku. Ještě proběhlo seznámení s další zvířecí smečkou. S králíkem a s papouškama a  vše bez problémů. Takže super.

p5050714.jpg

p5050716.jpg

 

 

 

 

p5050718.jpg

 

 

Slibované video :-)

 

4. 5. Tak už víme název naší chovatelské stanice. Jmenuje se Sweet tiger. :-) k těm našim raubířům se to docela hodí. A zítra bude další video...

 

3. 5. Máme pět týdnů. :-) Dneska jsme měli na návštěvě kamarádku s foťákem. A povedly se některé moc pěkné fotky. Bohužel, ale nesvítilo sluníčko takže to není úplně ono...

img_7827.jpgimg_7807.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. 5. Chlapci už nám dávají pěkně zabrat. :-) Když se jim nelíbí v ohrádce, tak se z ní snaží všemožně utéci. A pěkně u toho křičí...velmi rádi v jednu a v pět ráno. Focení je taky spíš o stěstí...mít nerozmazanou fotku se se stoprocentní jistotou povede jen, když se chystají spinkat (a nebo už spí).

p4290592.jpgp4300670.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. 5. Fotka s Athoska s baťůžkem se nám moc líbila, tak jsme ho přihlásili do soutěže o nejlepšího pejska. Bohužel to není moc soutěž o tom jaký pejsek zrovna na fotce je, ale spíš o tom kdo má víc známých. Hlas se může dát jedenkrát denně z jednoho počítače, tak když budete chtít Athoska podpořit tak mu dejte hlas :-)

http://www.nejlepsipes.cz/karta-psa/28479-athos-klara-vozenilkova

29. 4. Tak prcci už lítají po pokoji, pletou se pod nohy, zkouší okusovat vše co jim přijde pod čumáček. Nejraději části našeho oblečení a prsty. :-) usínají nám na papučích. A Athosek si dneska ustlal na batohu. :-)

p4290582.jpgp4290621.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video z prvních štěněčích výprav. Koukněte jak vrtí ocáskem. :-)

26. 4. Slavíme čtyři týdny. Dnes jsme podruhé odčervovali...

25. 4. Tak dneska měli kluci průzkumnický den. Došli z našeho pokoje přes chodbu až do kuchyně (samozřejmně za maminkou). :-) Tam pak za odměnu dostali mňamku. A pak šli s napapanýma bříškama spinkat.

p4230493.jpgp4250513.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24. 4. Zvážit kluky je husarský kousek. Chvilku nepostojí.

23. 4. Prcci dostali poprvé kašičku. Moc jim chutnala, ale byli zapatlaní úplně všude. :-D Apollo papal a měl při tom namočenou nožičku v misce.

p4230490.jpgp4230487.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. 4. Dneska jsme klukům zase stříhali drápky. A Apollo u toho vůbec nefňukal. :-)

p4210474.jpgp4220483.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21. 4. Naše chlupatá kulička Amigo už má skoro prořezané zoubky. Kluci jsou stále zvědavější a hravější. Dneska už si Athos hrál s haříkem, tak že ho vzal do tlamičky a zatřepal s ním. A Apollo je asi největší mazlík, lehne si na zádička, nechá se hladit na bříšku a ještě se snaží mě furt oblizovat ( to má po mamince, ta je největší blízal jakého znám ).

Video z prvních štěněčích her:

20. 4. Kluci rostou jak z vody. Jsou stále čipernější ( když zrovna nespí :-) ). Když si k nim vlezeme do ohrádky, tak už se na nás přijdou podívat. A dneska si ze mě udělali lehátko. V pelíšku to asi není ono, nejlepší je to u maminky a když tam mamča není, tak nepohrdnou ani člověkem. :-)

p4200600.jpgp4200604.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další videa:

19. 4. Tak dneska mají kluci tři týdny. Zjistili, že neumí jen kňučet ale i vrčet a "štěkat" a když nespí tak to hezky trénujou. Na záchod už chodí mimo pelíšek, ale trefit se na noviny to jim ještě nejde. A když se chytnou cecíku a maminka se zrovna rozhodne vstát, tak už pijí i ve stoje. :-)

p4190488.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.4. 
Amigo dneska ukázal, že je nejstarší z kluků a dal to hlasitým a "hlubokým" štěkotem najevo.
Athos ukazoval, že sprint pro něj není žádný problém, a tak se rozběhl z jedné strany ohrádky na druhou (aby se dostal za maminou) a po pár krůčkách skončil v kotrmelcích.
A Apollo ukazuje, že i když je menší než bráškové, tak přesto se dokáže prosadit u maminýho cecíku. 
 

amigo_pozuje.jpg p4170478.jpg

 16. 4. Dneska jsme se s Amigem přetahovali o můj prst. A zkoušel vrčet. Athos chodí asi na nejdelší výpravy po ohrádce a s Apollem svedl první bratrskou "rvačku", trvala asi deset vteřin a oba pak vysílením usnuli.

p4150420.jpg

p4140378.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. 4. Apollo už taky kouká. Všichni kluci poctivě trénují chození a maminka už venku zase nadšeně aportuje. :-)

p4140343.jpg

p4140341.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. 4. Prckové už docela chodí, z pádů si nedělají těžkou hlavu a když jim něco nejde tak to zkouší pořád dokola. Občas se dokonce pokouší o běh. :-) A k mamince si dávají závody skoro tryskem.

 

13. 4. Kluci se už pokoušejí o první krůčky.

Koukněte na videa:

Amigo první krůčky:

Athos první krůčky:

Apollo první krůčky:

 

A máme už hotové video z prvních dnů:

 

12. 4. Dneska už otevřel očička i Athos. A byli jsme s klukama u paní veterinářky na odčervení a zároveň na kontrole. Všichni tři kluci jsou zdraví jak buci a odčervení zvládli na jedničku. Apollo si ze začátku myslel, že odčervovací pasta je nějaká super mňamka a pěkně si u toho mlaskal. Pak zjistil, že to žádná dobrota není a začal se rozčilovat co jsme mu to dali.  :-)

 

 p4120268.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. 4. Amigo už na nás kouká!!!!!!!!!!!!!

p4110258.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. 4. Dneska jsme klukům stříhali drápky. Zvládli to bez kňourání, jsou šikulové. A Athoskovi se už začínají rozlepovat očička.

p4100229.jpgp4100242.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. 4. Kluci nám krásně rostou a při krmení pěkně mlaskají. :-) Všichni už dosáhli dvojnásobku své porodní hmotnosti. A každým dnem očekáváme, že otevřou očička. Většinu dne stále ještě prospí, ale občas se vydají na průzkum pelechu a Amigo velice rád z pelíšku padá. :-) Vždycky doleze na okraj, překulí se dolů a tam na dece usne.

p4010033.jpgp4010039.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. 4. Snažili jsme se o velikonoční pózování. :-)

p3310030.jpgp3310027.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31. 3. Prcci neznají zatím nic kromě spaní a jídla. :-) A když jim maminka na chvilku uteče tak se tulí k sobě navzájem.

p3300014.jpg

p3300022.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30. 3. Kluci se zajímají jen o maminčino mlíčko a o teplíčo. Jakmile něčeho z toho nemají dostatek, dávají to hlasitě najevo.

p3290044.jpgp3300112.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dne 29. 3. 2013 se Jessie ve večerních hodinách narodila tři zdravá štěňátka.
Všichni tři jsou kluci a dostali jméno Amigo, Athos a Apollo.

Celý porod je zdokumentován v tomto videu:

 

 

Dne 25.02.2013 jsme s Jessie byli u paní veterinářky, která nám potvrdila březost. Je to pro nás radostná zpráva. :-)

Jěště nelze s přesností určit počet očekávaných šeltiček. Paní veterinářka nám zatím potvrdila 3 mimina na jedné straně. :-)
Předpokládaný den narození vrhu je 1.4.2013.

Pro ty, kteří disponují výborným zrakem, zveřejňujeme foto ze sona.


  25022013213.jpg

 Pro ty ostatní, kteří jsou na tom jako já, tak ty černé fleky nahoře jsou zárodky. :-)

 

p3060310.jpg Máme koupený nový pelíšek (speciélně kvůli porodu) a Jessie už si na něj zvyká.

No a v chytré knížce jsem vyčetla, že fena nejraději rodí v "noře" a proto se má porodní místo zútulnit, aby budoucí mamině poskytlo dostatek soukromí. :-) Pod stolkem se Jessince prozatím líbí, tak uvidíme, jestli tam podle ní bude vhodné místo i pro přivedení prcků na svět.

 

 

 

 

 

Dne 28. ledna 2013 došlo ke krytí fenky Jackie Malý klaun psem Lovesome Dream Joker.

Jackie Malý klaun
(datum narození 24.02.2008)
Lovesome Dream Joker 
(datum narození 23.04.2010)

dsc_0032.jpg

lovesome-dream-joker.jpg

chovná - plnochrupá

Úspěchy:
1. neoficiální závody v Třešti:
                                      nejlepší začátečník
                                      hra - 1. místo
                                      jumping - 2. místo
                                      agility - 2. místo

1. oficiální závody "Mikulovský dvojhrb":
2x zkouška na výbornou:
                                      A1V - 2. místo
                                      A1V - 4. místo
výsledný součet: 2. místo
Výstava Duo-CACIB: VD

RODOKMEN

Tituly: Šampion ČR, Junioršampion ČR

nar.: 23. 04. 2010
výška: 37 cm
barva: tricolor
výstavy: Ch. ČR, JCh. ČR, BOB, BOJ, 2x CACIB, 2x r. CACIB, 7x CAC, 7x r. CAC, 3x CAJC, VN1, Nejlepší štěně
chovný (37 cm)
DOV klin, negativní
CEA, PRA neg. - 2010, 2012
DKK - 0/0
MDR - N/N (+/+) - zdravý

RODOKMEN